Korfbol


Korfbol nedir?

Korfbol, kadın  ve erkeklerin aynı takımda yer aldığı dünyanın tek takım sporudur.

Amaç rakip takımın potasına (korf) topu atarak sayı elde etmektir.  Korfbol  takım çalışması gerektirir; topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmezkorfbol
Bir takım 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 sporcudan oluşur. Oyun sahası 40 m. X 20 m. uzunluğundadır. Oyun sahası hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılır. Bir takımdan her bir bölgede 2 erkek 2 bayan oyuncu yer alır.
Her iki sayıdan sonra takımlar bölge  değiştirirler ve defans oyuncuları hücuma, hücum oyuncuları ise defansa geçerler. Devre arasında ise saha değişimi yapılır.
Korfbol sporunda bir erkek bir erkeğe, bir bayan bir bayana savunma yapabilir ve bir kişiye karşı iki kişi savunma yapamaz. Pota yüksekliği 3,5m' dir.

Amacı

Amaç rakip takımın potasına (korf) topu atarak sayı elde etmektir. Her iki sayıdan sonra takımlar bölge değiştirirler ve defans oyuncuları hücuma, hücum oyuncuları ise defansa geçerler.
Devre arasında ise saha değişimi yapılır. Korfbol bir takım sporudur ve takım çalışması gerektirir; topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmez. Koşarken topu yakalanırsa durup pas verilmesi gerekmektedir. Korfbol sporunda bir erkek bir erkeğe, bir bayan bir bayana savunma yapabilir ve bir kişiye karşı iki kişi savunma yapamaz.
Kaynak : http://korfbol.nedir.com/

Tanıtım Videosu

Yorumlar