Bordubet / Marmaris



  Yerli ‘Amazon’ Bördübet, Marmaris’in en bakir yörelerinden biri. Saklı bir cennet olan Bördübet, sık çam ormanları; tavşan, sincap, kurbağa gibi yaban hayvanları; balıkçıl kuşları, saka, bülbül, kuğu gibi çok çeşitli kuşlarıyla büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. 


  Reşadiye Yarımadası’nda bulunan koylardan biri olan Bördübet’i diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise içinden geçen dere. Kano ya da teknelerle gezinti yapılabilen deredeki kuğular, ördekler, sülünler konuklarını bambaşka diyarlara götürüyor. 



   Bol ağaçlıklı bir alanda yer aldığı için yazın en sıcak günlerinde dahi serinlikten ödün vermeyen Bördübet’te dere bir kilometre boyunca uzanan plaja açılıyor. Berrak denizi ve temiz havasıyla insanları kendine aşık eden Bördübet’e giderken yanınızda küçük de olsa bir olta götürmeyi ihmal etmeyin. Dere kenarında, yaban hayvanlarının arasında kendinizi Amazon ormanında hissederek, balık tutmanın keyfine varabilirsiniz.


  Yıllar önce bölgede saklanan İngiliz askerleri, çevredeki kuş türlerinin çokluğu nedeniyle yöreyi ‘Bird the Bed’ (Kuş yatağı) olarak adlandırır ve bu ad zaman içinde yöre halkı tarafından Bördübet’e döner. Yeşillikler içindeki yerli ‘Amazon’a adını veren bu çok çeşitli kuşları görmeyi ihmal etmeyin.



Yazı Alıntıdır: http://www.formsante.com.tr/gezi/1917-gizli-cennetler.html


Tanıtım

Yorumlar