Dexter


9,0
Your rating: 
  -/10 
Ratings: 9,0/10 from 347.365 users
Reviews: 370 user | 208 critic

Sezon 1

  Dexter'la tanışın...Karanlık düşlerine şahit olun..Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir!Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da... Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.





Sezon 2


  Dexter, 2. sezona Doakes'un takiplerinden usanmış, öldürme isteğini bastıramamış bir vaziyette başlar. Ancak ilerleyen zamanla Dexter için daha önemli bir sorun ortaya çıkar: Hazine avcıları denizin dibinde Dexter'ın kurbanlarını parçalara ayırdıktan sonra onları son yolculuklarına yolladığı kısma ulaşırlar ve Miami Metropolis Karakolu'nda “Bay Harbor Butcher” isimli yepyeni bir seri katil avı başlar ve tabi Dexter için de zor anlar...







Sezon 3


   Miami polis teşkilatında adli tıp görevlisi olarak çalışan Dexter Morgan aynı zamanda detaylı planlarla hareket eden serinkanlı bir katildir. Kurbanlarını özenle seçer ve oldukça profesyonel şekilde cinayetler işler. Küçüklüğünden bu yana insanlarla iletişiminde problemler vardır. Soğuk ve ilgisiz bir çocuk olarak büyümüştür. Babasının etkisiyle adli tıp görevlisi olmuş, bu yolla katillere daha yakın olarak kendine yeni yöntemler öğrenmiş ve de aynı zamanda katillerin aklından geçenleri anlamasıyla olayları daha kolay çözmeye başlamıştır.
  “Dexter”, sıradışı bir karakterin karanlık iç dünyasını, toplumla olan soğuk ilişkilerini başarıyla ekrana yansıtan, TV’de sıkça göremeyeceğimiz ürküten cinayet sahneleri barındıran bir dizi. Kesinlikle alışık olduğumuz CSI tarzı dizilere benzemiyor. Oldukça karanlık, sert ve soğuk. Tüm dizi takipçilerinin izlemesi gerek.





Sezon 4


  Dizinin 4. sezonunda Dexter’ın peşinden koşacağı yeni katil, John Lithgow‘un canlandıracağı Walter Simmons karakteri olacak. Walter Simmons karakteri azılı bir seri katildir ve cinayetlerinde her defasında 3 kişiyi aynı anda öldürdüğü için “Trinity Killer” lakabını almıştır. Walter’ın Miami‘ye taşınması ve 30 yıldır işlediği cinayetlerde hiçbir delil bırakmaması hem Dexter’a ilham kaynağı olacak hem de Miami polis teşkilatının peşine düşmesine neden olacaktır. 


Kaynak : http://www.sinemalar.com/

Yorumlar