Red Kit


  Gölgesinden hızlı silah çeken kovboy olarak biliriz onu. Civciv sarısı gömleği, üzerine giydiği siyah yeleği, her zaman sola doğru eğik, düşmek üzere gibi duran belindeki kemeri, incecik bacaklarını saran, paçaları 10 santim katlı kot pantalonu, arkasına çakılı, dönebilen çelik yıldızları olan, yumurta topuklu çizmeleri, tanınmamak istediğinde ağzına geçirdiği kırmızı fuları, incecik boynu üzerinde duran kafasına nasıl tam geldiğini, o kadar arbede sırasında nasıl hiç düşmediğini anlamadığımız beyaz kovboy şapkası ve o şapkanın önünden çıkan, onca tozun, kirin arasında bile parıl parıldayan saçları ile özdeşleşmiştir canım Red Kit’im.


  Ayrıca ağzında yarım yamalak bir şekilde duran, tek eliyle sarıp, yine aynı eli ile yakıtığı sigarası da onun demirbaşlarındandı. Fakat daha sonra çocuklara kötü örnek olduğu için sigarayı bıraktı. Saman çöpü ile alışkanlığından kurtuldu. Artık onun demirbaşı ağzındaki sigara değil saman çöpüydü. Bunun üzerinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO ) 7 Nisan 1988'de kahramanın üreticisi Morris’e bir ödül verdi.

Can yoldaşları vardır onun. Biricik atı Düldül  (Jooly Jumper) ve sadık -birazcık da saftirik- köpeği Rin Tin Tin  (Ran Tan Plan).


  Düldül biraz şikayetsever bir attır. Düldül uyuşuk uyuşuk geviş getirirken, Red Kit herhangi bir görev verdiğinde başlanır sızlanmaya; “Düldül şuraya, Düldül buraya… Hiçbir Allah’ın kulu demiyor ki Düldülüm sen yorulmuşsundur dur onu ben yapayım…”




  Rin Tin Tin ise sevimlinin önde gideni bir saftiriktir. Daima hikayeyi farklı (yanlış) yorumlar. Kötü adamları kendisini çok seven ve iyilik yapacak kişiler olarak düşünür. Sevgiye aç bir mizacı vardır. Yanlışlıkla biri başına dokunsa içi erir okşanıyorum hissi ile. Red Kit zaman zaman ona da görevler verir fakat Rin Tin Tin hiçbir zaman bu görevi doğru anlayamaz. Çünkü onun tek düşüncesi canından çok sevdiği sahibi tarafından sevilmektir. Red Kit bağlı bir şekilde iken ona kendisini çözmesini söylediğinde, gider Red’in kucağının üzerine oturur pişkin pişkin. Sırnaşır, başını sürter, ters dönüp ayaklarını havaya kaldırır. Çünkü Red’in kendisinden bunu istediğini sanmaktadır. İşte böyle şeker bir köpektir o… 


  Çizgi-dizide, yaşları ve zekaları ile ters orantılı bir şekilde boylara sahip olan, Red Kit’in azılı düşmanları Daltonlar  isimli bir aile vardır. Azılı suçlular gibi görünseler de, bir kişiyi bile öldürmemişlerdir. Aslında tamamiyle Red Kit’e sinir oldukları için hırsızlık yaparlar. “Bakalım Red şimdi ne yapacaksın” demeyi çok sever yaş ve zeka açısından en büyük fakat boy bakımından yerle yeksan olan Joe. Ama Red Kit günün sonunda onları hapishaneye göndermeyi başarırdı. Sol bacaklarından birbirlerine gülleli zincirlerle bağlı bir şekilde taş kırmak zorunda kalırlardı hapiste. Akıl yönünden yoksun, annesinin en sevdiği oğlu Avarell, Joe’yu sinirlendirmeyi başaracak bir şey söylerdi hep. Joe’yu kıpkırmızı olmuş bir şekilde sinirden zıplar bir halde görürdük. Daha sonra Anne Dalton elinde, içinde eğe olan bir pasta ile gelir çocuklarının hapsaneden kaçmalarına yardım ederdi.
Yazı Alıntıdır:http://ugurbocegimfon.tr.gg/RED-K%26%23304%3BT-HAKKINDA-HER%26%23350%3BEY-BURDA-k1-OKUMADAN-GE%C7MEY%26%23304%3BN-k2-.htm



Bölüm Videosu



Diğer bölümler için tıklayın

Yorumlar