Üsküp - Makedonya


  Makedonya’nın başkenti ve en büyük şehri Üsküp’teyim. Makedon dilinde Skopje olarak adlandırılan Üsküp, tarihi ve kültürel özellikleri ile yabancılık hissetmeyeceğiniz bir şehir. 


  Bu sıralarda şehir hummalı bir inşaat ve yeniden yapılanma havasında. Devletin yürüttüğü Skopje 2014 adlı proje ile, şehir turistik açıdan geliştiriliyor, diğer bir deyişle yeniden yaratılıyor. Şehrin dokusuyla örtüşüyormuş gibi görünen köprüler, havuzlar ve heykeller şehre serpiştiriliyor.
Yazı Alıntıdır: http://yoldaolmak.com/uskup-gun-batimi-makedonya.html

Gezilebilecek Yerlerden Bazıları

  Makedonya Meydanı (Macedonia Square, ??????? ??????????) şehrin kalbinin attığı, en önemli yer. Üsküp gezilecek yerler listemizin bir numarasında bulunan meydan 18.500 metre kare ile Üsküp’teki en büyük meydandır. Vardar Nehri’nin yanında yer alan meydan etrafında bir çok kafe ve restoran bulunuyor. Önemli festivaller, kültürel ve politik olaylar da burada düzenleniyor. Makedonya’nın Yugoslavya’dan ayrılışı burada duyurulmuş. Meydandaki yenileme çalışmaları 2000'lerin başından beri devam ediyor. Meydanda büyük bir Makedonya bayrağı, Gotse Delçev ve Dame Gruev heykelleri ve Büyük İskender Heykeli görülebilir.

   Vardar Nehri üzerinde yer alan Taş Köprü (Stone Bridge, ????? ????) şehirdeki en önemli Osmanlı eserlerinden. Köprüdeki en büyük restoranlar 15. yüzyılda Sultan II. Mehmet tarafından yapılmıştır. 



  Üsküp gezilecek yerler listemizin 3. sırasında Makedonya Meydanı’nda yer alan Büyük İskender Heykeli ve Çeşmesi (Warrior on a Horse) yer alıyor. Resmi olarak dile getirilmese de Büyük İskender’i tasvir ettiği düşünülür.


  Üsküp’ün en yüksek tepesinde yer alan Üsküp Kalesi (Fortress Kale, ??????? ????) şehrin yakınlarındaki Taorion köyünde doğan Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından yaptırılmış.


  Davut Paşa Hamamı’nın (Daut Pasin Amam, ????-????? ????) 15. yüzyılın ikinci yarısında Doğu Rumeli veziri Davut Paşa ve hareminin ihtiyaçlarını gidermek için yapıldığına inanılır.


  Üsküp gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli Osmanlı eseri Kapan Han (Kapan Han, ????? ??)’dır. Osmanlı’dan kalma üç handan bir tanesi olan yapı Eski Çarşı’da yer alıyor.


  Ristik Sarayı (Ristik Palace, ????????? ??????), Makedonya Meydanı’ndaki sembol yapılardan biridir. Saray, Vardar Nehri’nin güney kıyısında ve meydanın güneyinde yer alıyor. 1926 yılında inşa edilen saray günümüzde iş hanı olarak kullanılmaktadır.
Yazı Alıntıdır:http://gezipgordum.com/uskup-gezilecek-yerler/


Tanıtım Videosu

Yorumlar