The Vampire Diaries


8,2
Your rating: 
  -/10 
Ratings: 8,2/10 from 147.974 users
Reviews: 219 user | 47 critic

Sezon 1

  Ailelerini dört ay önce bir trafik kazasında kaybetmiş olan 17 yaşındaki Elena ve 15 yaşındaki kardeşi Jeremy, yaşadıkları acı sonrası hayatlarına devam etmeye çalışmaktadırlar. Elena çevresinde her zaman güzelliği ve başarılı bir öğrenci olmasıyla ön planda olmuştur. Yaşadığı acıyı dış dünyadan saklama çabasındadır. İki vampir kardeşten Stefan ve Damon'ın kasabaya gelmesiyle, Elena'yla Stefan hemen birbirlerine karşı ilgi duymaya başlarlar.Dizi bu hikâyeden yola çıkarak, ufak bir kasabadaki iki vampir kardeşin Elena isimli genç kıza karşı duydukları tutku yüzünden birbirleriyle mücadele içerisinde olmalarını konu alıyor. Vampirlerden daha iyi huylu olarak tanımlayabileceğimizin adı Stefan, daha sert ve karanlık görünümlü olan ve insan kanı içme konusunda herhangi bir vicdan azabı duymayansa Damon. Bu iki vampirin birbirleriyle mücadelesi sırasında yalnızca Elena değil, genç kızın ailesi ve kasabanın diğer sakinleri de tehlike altında olacak.
Yazı Alıntıdır:http://vampirediariesfanecegizem.blogspot.com.tr/2011/06/vampire-diaries-konusu-ve-karakterleri.html



Sezon 2


  Elena eve, John amcası ve Jeremy’nin kaderiyle yüzleştiği kabusa döner. Şerif Forbes, hastanede Caroline’nın kazadan sağ çıkıp çıkamayacağını duymayı beklerken Matt, Bonnie ve Damon tarafından teselli edilmektedir. Elena ile gece olup bitenlerin konuşulduğu kafa karıştırıcı bir konuşmadan sonra, Katherine’nin döndüğünü ilk anlayan Damon’dır. Katherine’nin geri dönüşü, Stefan ve Damon’ı Kat’in ne istediğini, neden döndüğünü ve sevdikleri insanlara ne derece tehdit oluşturduğunu çözmeleri gereken bir yola sokar. Bu arada babasının ölümünden dolayı halen sendeleyen Tyler, çekici ve gizemli amcası Mason Lockwood’ın aileyi teselli için gelmesiyle şaşkına döner. 
Yazı Alıntıdır: http://www.turkcealtyazi.org/viewtopic.php?p=62122



Sezon 3


  TV Guide'a açıklamalarda bulunan Plec, 15 Eylül'de gerçekleşecek dizinin 3.sezon başlangıcında Elena'nın 18.yaş gününü kutlarken karşımıza çıkacağını söylerken, ''Geçen sezonun finalinden sonra kısa bir zaman atlaması yaşanacak ve Elena'nın doğum gününü kutlayacağız. Ancak Mystic Falls'ın alıştığımız özelliğine göre bu olay da sonuca, zirveye ulaşamayacak'' diye sözlerine devam etti.

  Plec'in açıklamalarının devamı ise şöyle: ''Elena artık 18 yaşında ve Jeremy ile birlikte evde yaşamaları için teknik olarak ebeveyne ihtiyaçları yok. Yaşanan ölümlerden sonra artık kendi başının çaresine bakacak.''

  Dobrev ve Damon'u canlandıran Ian Somerhalder ikilisinin şu anda gerçek hayatta partner olduğu düşünülebilir, Plec'e göreyse bu ilişkinin ekrandaki yansıması yani Damon ile Elena arasındaki durumlar iyice karmaşık hale gelecek. Plec'in bu konu hakkındaki ipuçları ise şöyle: ''Elena sezon boyunca Damon ile arasındaki karşılıklı çekimle sürekli bir mücadele halinde olacak ve bu durum onun için gerçekten büyük sorun yaratacak''. Ayrıca Stefan'ın karanlık geçmişinden gelen ve Stefan'ın tekrar o günlerine dönmesine sevinen Rebecca ile tanışacağız..
Yazı Alıntıdır: http://www.frmtr.com/vampire-diaries/4122179-vampire-diaries-3-sezon-acilisindan-ipuclari.html



Sezon 4


  Ailelerini kaybeden Elena ve Jeremy'nin hayatı Mystic Falls'a Damon ve Stefan'ın gelmesiyle iyice karışmıştır.Olayların gelişmesi ile başları bir anda beladan kurtulmaz olmuştur.Artık kasabada Vampirler, Kurtadamlar, Cadılar ve diğer doğaüstü yaratıklar vardır. Elena ise görsel ikiz olarak doğaüstü bir olaydır.Vampir kardeşler Stefan ve Damon Elenaya aşık olunca Elenanın bir seçim yapması gerekir.Daha çok yakınlarını kaybetmeye devam ederken birde köken vampirler gelir.Olaylar iyice karışmışken üstüne birde elena kaza geçirir. 4. sezon Elena'nın hayatı ve yaptığı seçimler söz konusu olacaktır.
Yazı Alıntıdır: http://www.sinemalar.com/dizi/210115/vampir-gunlukleri-sezon-4



Sezon 5
  Vampire Diaries‘ta bu sezon tüm kurallar değişiyor. Sürprizler ve yeniliklerle beraber yayına başlayan The Vampire Diaries, bu sezon kardeş dizisi The Originals’ı da destekleyecek. Yeni sezonda The Vampire Diaries‘a dair bildiğiniz her şeyi unutun. Çünkü çok iyi tanıdığınız sandığınız karakterler sizleri şaşırtmak için fırsat kolluyor olacak. İşte dizinin son sezon fragmanı…
Yazı Alıntıdır:http://www.yenicikanlar.com.tr/the-vampire-diaries-5-sezon-1-bolum-7010


Yorumlar